
LTSS Measure Clarification   
 

Background  

HHSC has received a request for further clarification of the specifications for one of the long-

term services and supports (LTSS) measures included on the Performance Indicator Dashboard 

for Quality Measures in Chapter 10.1.7 of the Uniform Managed Care Manual ("Rate of face-to-

face service coordination encounters completed as required"). HHSC has already received LTSS 

quarterly reports from some MCOs. To ensure consistency in reporting and to allow plans to 

consider the attached clarification when conducting service coordinator activities, reporting of 

this performance measure will not be required until the third quarter of 2016 (report due October 

30). Any data already submitted for this measure will be disregarded.  

If you have questions please, please submit them to the HHSC MCD Managed Care Quality 

mailbox at MCD_managed_care_quality@hhsc.state.tx.us and copy your health plan 

management team. 

 

mailto:MCD_managed_care_quality@hhsc.state.tx.us

